Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Κουλουράκια Πορτοκαλιού!!!!!!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ: 
1kg αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2κ.γλ. bakin powder
Μαγειρική Σόδα (στη μύτη από ένα κ.γλ.)
250gr βούτυρο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 γιαούρτι
Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι,το bakin και τη σόδα και το αφήνω στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.Αφού ενσωματωθούν καλά προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω με τη σπάτουλα.Προσθέτω και το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και ανακατεύω.
Προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.Η ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις . Τα πλάθω και τα τοποθετώ σε σχάρα ή ταψί ( ρηχό) με λαδόκολλα.Τα αλείφω με κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό ή γάλα.Τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν.Περίπου 25' (ανάλογα το φούρνο,ο δικός μου τα ψήνει σε 20')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου