Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Γρήγορο ατομικό Μιλφέιγ...


ΥΛΙΚΑ :
1 πακέτο σφολιάτα
300ml σαντιγύ
Ζάχαρη Άχνη
για την κρέμα :  500ml γάλα
                          100gr ζάχαρη
                          4 κρόκοι αυγών
                          30gr κορν φλάουρ (κοσκινισμένο )
                          30gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο)
                          1 στικ βανίλιας ή μια βανιλίνη
                          30gr βούτυρο
  

Κόβουμε τη σφολιάτα σε ατομικές μερίδες (ότι σχήμα και μέγεθος θέλουμε). Ψήνουμε τη σφολιάτα σε προθερμασμένο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
Την σαντιγύ τη διατηρούμε στο ψυγείο για να είναι παγωμένη.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα,τη μισή ζάχαρη και το στικ βανίλιας (το σχίζουμε και βάζουμε και τα σποράκια και το κλωνάρι).Αν βάλουμε βανιλίνη τη ρίχνουμε αφού τελειώσει η κρέμα.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το γάλα να είναι χλιαρό όχι καυτό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα(αυγοδάρτη) τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και αφού ενσωματωθούν καλά προσθέτω το κορν φλαουρ και το αλεύρι και ενσωματώνουμε.
Προσθέτω με μία κουτάλα λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύω γρήγορα να μην μου ψηθούν τα αυγά.Θέλω να πάρει θερμοκρασία το μείγμα των αυγών για να το ρίξω στο κατσαρολάκι και να συνεχίσω την κρέμα.
Μόλις ενσωματωθεί το γάλα στα αυγά ρίχνουμε όλο το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία συνεχίζω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.Μόλις πήξει το μείγμα αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο για να γυαλίσει η κρέμα μας. Σε αυτό το σημείο αν δεν έχετε στικ βανίλιας ρίχνετε και τη βανιλίνη και ανακατεύεται.
Σκεπάζω με μεμβράνη - είναι σημαντικό να ακουμπάει την κρέμα μας για να μην κάνει πέτσα.
Όταν κρυώσει συναρμολογώ ως εξής : Σφολιάτα
Κρέμα(εγώ την βάζω με κορνέ για να ελέγχω την ποσότητα)
Σφολιάτα
Κρέμα
Σφολιάτα
Σαντιγύ
Άχνη
Αν έχει περισσέψει σφολιάτα στο τέλος την σπάω με τα χέρια κ τη ρίχνω από πάνω.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου