Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τα 10 συχνότερα λάθη που κάνουμε και μας κάνουν κακό...



Μπορεί να τα κάνουμε άθελά μας αλλά κάνουν πολύ κακό στον εαυτό μας...

  1. Προσπαθούμε να "διαβάσουμε" τη σκέψη του άλλου. Πρέπει να σταματήσει να μας απασχολεί το τί σκέφτονται οι άλλοι για εμάς. Δεν γίνετε να αρέσουμε σε όλους. Ακόμα και στα άτομα της οικογένειάς μας δεν αρέσουν όλα τα πράγματα που κάνουμε ή όλα μας τα πιστεύω. Αυτό όμως κάνει τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστό και μοναδικό. Αυτό αλλιώς ονομάζεται προσωπικοτήτα .
  2. Η σκέψη του "όλα ή τίποτα". Μην είστε των άκρων...
  3. Η καταστροφική πρόβλεψη του μέλλοντος. Συνήθως προσπαθούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα των πράξεών μας και τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε την καταστροφική εκδοχή.Αυτό από μόνο του οδηγεί εκεί. Αν σκέφτεσαι καταστροφικά θα έχεις και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.
  4. Η υπεργενίκευση. Πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι και κατατοπιστικοί σε οτιδήποτε κάνουμε για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.
  5. Η απαξίωση του Θετικού.
  6. Η ολοκληρωτική δύναμη του αρνητικού. Όσο πιο αρνητικά σκεφτόμαστε και πράττουμε τόσο περισσότερο "κακό" τραβάμε πάνω μας.
  7. Τα "πρέπει". Αυτά τα πρέπει που δεν μας αφήνουν να ασχοληθούμε με τα "θέλω" μας.
  8. Η προσωποποίηση.Δεν πρέπει να ρίχνουμε συνεχώς το φταίξιμο σε εμάς. Μία αποτυχία ή ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα δεν είναι πάντα δική μας ευθύνη.Με επιμονή και υπομονή όλα θα έρθουν εκεί που τα θέλουμε.
  9. Η παρερμηνεία. Σε αυτό το τομέα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η διαχείριση του άγχους μας.Το άγχος τις περισσότερες φορές φέρνει αποτυχία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έτσι έπρεπε να είναι. Εμείς σκεπτόμενοι ότι είμαστε αγχωμένοι και ότι θα τα κάνουμε θάλασσα φέρνουμε το μη επιθυμητό αποτέλεσμα.
  10. Οι χαρακτηρισμοί. Για τους άλλους αλλά και για εσένα. Επικεντρώσου στο να γίνεις εσύ καλύτερος και άσε τους άλλους να ανησυχούν για τον εαυτό και την ψυχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου