Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η καλύτερη ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ !!!!

 Φτιάξε στο σπίτι σας εύκολα σπιτική σφολιάτα .... Είναι σαν τις έτοιμες ΑΛΛΑ αυτή είναι σπιτική με τα καλύτερα υλικά.... Θα σας εντυπωσιάσει το αποτέλεσμα....Εύκολη παρασκευη αλλά πρέπει να την ξεκινήσετε μία μέρα πιο πριν...πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει...

Υλικά  :
300gr αλεύρι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250gr παγωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη (πλάκα-όχι soft)
1 αυγό χτυπημένο για το άλλειμμα (εγώ δεν χρησιμοποιήσα)


Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη, τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτω λίγο λίγο χλιαρό νερό.Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη προσθέτουμε και το αλάτι.Το τελικό αποτέλεσμα της ζύμης μας πρέπει να μας δώσει μια μαλακή ζύμη.
  3. Δουλεύουμε τη ζύμη μας σε ένα παγκο ελαφρά αλευρωμένο.Να γίνει ελαστική.
  4. Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για 1 ώρα ψυγείο.Η ζύμη όταν θα την βγάλετε απ το ψυγείο θα έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Την ανοίγεται σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο 30x15 εκ.
  6. Παίρνουμε το βούτυρο και το ανοίγουμε και το περνάμε με τον πλάστη να απλωθεί.
  7. Μετά το τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης και διπλώνουμε σε φάκελο.Αφήνουμε άλλη μια ώρα στο ψυγείο.
  8. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη.Ξαναδιπλώνω σε φάκελο.Βάζω ψυγείο.Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία (για 20' κάθε φορά στο ψυγείο).Αφήνω όλο το βράδυ.
  9. Την επόμενη μέρα προθερμαίνω το φούρνο στους 220 βαθμούς αντιστάσεις.Ανοίγω σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη κ της δίνω σχήμα.Εγώ την άνοιξα σε κύκλο κ την έκοψα σαν πίτσα για να φτιάξω τα κρουασανάκια.Τοποθετώ λαδόκολλα σε ταψί και τα ψήνω για περίπου 10 λεπτά.Αν θέλω αλείφω με το αυγό.Εγώ όπως σας είπα δεν το χρησιμοποίησα...
    *Η συνταγή λέει αφού τα κόψουμε να τα σκεπάσουμε και να περιμένουμε 1 ώρα να διπλασιαστούν.Εγώ δεν το έκανα...σίγουρα αν το κάνετε θα είναι καλύτερα.*




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου