Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

10 Τρόποι για να Βελτιώσεις τη Μέρα σου...



Κι όμως είναι πολύ εύκολο,μην το αναβάλλεις για αύριο...

  1. Βάλε σε τάξη το δωμάτιο σου ...με το που σηκωθείς...μην το αναβάλλεις...στρώσε το κρεβάτι σου,άνοιξε τα παράθυρα, σημάζεψε το γραφείο σου και οτιδήποτε ακατάστατο!
  2. Ετοίμασε γρήγορο σνακ για πρωινό. Όπως όλοι ξέρουμε αποδεδειγμένα το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και πολύπλοκο ή χρονοβόρο. Για παράδειγμα, φτιάξε μία φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς ή δημητριακά...δροσιστικό και γεμάτο ενέργεια για να σε βοηθήσει να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σου.
  3. Πέτα τα άχρηστα πράγματα. Για να βρεις την ψυχική σου ηρεμία πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσεις όλα τα άχρηστα πράγματα από το περιβάλλον που ζεις. Χθεσινά χαρτάκια για δουλειές,διαφημιστικά κ ότι άλλο άχρηστο υπάρχει στο σπίτι ΠΕΤΑ ΤΟ. Έτσι θα αποφύγεις να ξυπνήσεις ένα πρωί και να υπάρχουν παντού σκουπίδια στο σπίτι σου, τα οποία θα σου προκαλούν εκνευρισμό .
  4. Βάλε μουσική. Δεν είπε κανείς ότι όταν κάνεις δουλειές δεν μπορείς να κρατήσεις τη διάθεσή σου ψηλά. Ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική θα κάνεις όλα αυτά τα καθημερινά πράγματα ρουτίνας πιο ευχάριστα. 
  5. Μύρισε λεμόνι και πιες το!!! Κι όμως βοηθάει !!! Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται,σκέψου το.Πόσα άρθρα έχεις δει ανά καιρούς για τα οφέλη του λεμονιού; Για να μην αναφέρουμε τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Από μικρή θυμάμαι τον παππού μου να πίνει κάθε πρωί ένα φλιτζάνι νερό με 1 λεμόνι στυμμένο μέσα,σας πληροφορώ ότι πέθανε στην ηλικία των 86 ετών λόγω ηλικίας και χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα υγείας (είχε κάνει όλες τις εξετάσεις μία βδομάδα πριν πεθάνει - και οι γιατροί είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα,ούτε 20χρονου δεν θα έβγαιναν τόσο καλές) . Και ΕΙΔΙΚΑ για τις γυναίκες είναι το Νο1 ρόφημα που ενεργοποιεί το μεταβολισμό και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.
  6. Ξεκίνα γυμναστική. ΟΧΙ , δεν χρειάζεται να πας γυμναστήριο, αγόρασε ένα στεππερ με 40ευρώ (μπορείτε να βρείτε παντού-προτείνω αυτό που πηγαίνει και πλάγια ) ή αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα αγοράστε ένα ποδήλατο ή ένα διάδρομο. Εναλλακτικά μπες στο ίντερνετ και βρες ασκήσεις για το σπίτι , υπάρχουν παντού και σε όλα τα site πλέον!!! ΔΕΝ έχεις καμία δικαιολογία για να το αποφύγεις και αν ξεκινήσεις θα καταλάβεις αμέσως διαφορά στη ψυχολογία σου πρώτα και στη συνέχεια στο σώμα σου.
  7. Πάρε βαθιές ανάσες για λίγα λεπτά. Κλείσε τα μάτια και χαλάρωσε. Σκέψου κάτι που σε ευχαριστεί και εστίασε σε αυτό.
  8. Γράψε αυτά που σε κρατούν ευδιάθετη/ο . Προσπάθησε να μην ξεχνάς ακόμα και τα μικρά απλά πράγματα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεχνάς τί μπορείς να κάνεις τις στιγμές που δεν είσαι καλά ή βαριέσαι για να φτιάξεις τη διάθεσή σου.
  9. Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεόραση,υπολογιστή). Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μεγάλη αλήθεια είναι ότι σου "ρουφάνε" ενέργεια.Μείνε 1 βδομάδα με κλειστή τηλεόραση και θα καταλάβεις τη διαφορά,πόση ηρεμία θα έχει και το σπίτι σου αλλά και η διαφορά στα δικά σου νεύρα θα φανεί αμέσως.Επίσης θα σταματήσεις να κολλάς σε ηλίθια προγράμματα και θα επικεντρωθείς στα πράγματα που σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο/η.
  10. Φτιάξε μια λίστα: Τί είναι σημαντικό για σένα; Τί σε φθείρει; Τί πρέπει να αφήσεις στην άκρη;
    Προσπάθησε να σβήνεις πράγματα από αυτή τη λίστα βελτιώνοντας έτσι τον εαυτό σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου