Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σπιτικά μπαμπαδάκια σε φόρμες για cupcakes....!!!!




Μπορεί να μην έχουν το σχήμα των έτοιμων μπαμπάδων απ τα ζαχαροπλαστεία...αλλά η γεύση τους θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους....
Μπείτε στην κουζίνα και σας ετοιμάστε το μίξερ....
Το μόνο που θα κάνετε είναι να "πετάξετε" όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ...

ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
χυμό από ένα πορτοκάλι
5 αυγά

Σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα

Σαντυγί
μαρμελάδα βερίκοκο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Όπως σας ανέφερα και πιο πάνω ΑΠΛΑ τα χτυπάτε όλα μαζί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα...
  2. Βουτυρώνεται τη φόρμα για Cupcakes ή βάζετε χαρτάκια στις θηκούλες.
  3. Προθερμαίνεται το φούρνο στους 180 βαθμους,αντιστάσεις και ψήνεται μέχρι να πάρουν χρώμα (κάντε και το τεστ με την οδοντογλυφίδα καλού κακού)
  4. Μόλις βγάλω απ το φούρνο ετοιμάζω το σιρόπι (νερο και ζάχαρη),βράζω για 5 λεπτά,αποσύρω και προσθέτω το γάλα.
  5. Σιροπιάζω τα μπαμπαδάκια (αφού αφαιρέσω τα χαρτάκια).Αφού κρυώσουν τα κόβω,γεμίζω με σαντιγύ και από πάνω απλώνω τη μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου