Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εύκολα ,εντυπωσιακά μιλφέιγ!!!

 Υπέροχα Μιλφέιγ με κρέμα ζαχαροπλαστικής !!!!!!!!!!!
Ελαφρύ και γευστικό γλυκάκι,κατάλληλο για κέρασμα !!!

Υλικά:
Σφολιάτα έτοιμη
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:

250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
80gr ζάχαρη
1 μπαστούνι βανίλια
1 αυγό
3 κρόκους αυγών
20gr κορν φλάουρ
20gr αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε με κουπάτ και ψήνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασίας.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα  :
    Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα γάλακτος. Χαράζουµε το µπαστουνάκι βανίλιας και ρίχνουμε τα σποράκια μέσα αλλά κ το μπαστουνάκι,για περισσότερο άρωµα. 
    Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα. 

    Λίγο πριν βράσει το γάλα,παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο γάλα κ το ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5 λεπτά, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη για να μην κάνει πέτσα. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη βάζουμε στο ψυγείο. 

    ***1 ώρα πριν σερβίρουμε συναρμολογούμε για να είναι τα φύλλα τραγανά,αν το συναρμολογήσουμε πολλές ώρες πιο πριν τα φύλλα θα μαλακώσουν κ θα μοιάζει με μπαγιάτικο!!
    Βάζουμε σε κορνέ την κρέμα κ ανάλογα πόσα πατώματα θέλουμε να είναι το γλυκό μας τοποθετούμε :σφολιάτα,κρέμα,σφολιάτα,κρέμα,σφολιάτα,άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη...Σκεπάζουμε κ βάζουμε στο ψυγείο...***





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου