Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Μπακλαβάς Nutella!!!!!!!!!!!!!!!


Nutella Baklava 

Υλικά:
Μείγμα Α
3/4 της κούπας μέλι
1/2 της κούπας νερό
1 στικ κανέλας 

Μείγμα Β
1/2 της κούπας ψημένα φουντούκια,θρυμματισμένα
1/2 της κούπας ψημένα φιστίκια Αιγίνης,θρυμματισμένα
1/3  της κούπας ψημένα αμύγδαλα,θρυμματισμένα
1/3  της κούπας ψημένα καρύδια,θρυμματισμένα
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα σκόνη
1/8 κουτ.γλυκού αλάτι

1 κούπα Νουτέλα
Μαργαρίνη λιωμένη για άλειμμα του ταψιού
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
1/2 της κούπας βούτυρο ανάλατο,λιωμένο

Εκτέλεση:
  1. Παίρνω τα υλικά του μείγματος Α και τα βάζω σε ένα μέτριο κατσαρολάκι,σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει εντελώς το μέλι.Στη συνέχεια αυξάνω λίγο τη θερμοκρασία και χωρίς να ανακατεύω αφήνω να γίνει το σιρόπι (7-10 λεπτά). Αποσύρω από τη φωτιά και καλύπτω με καπάκι για να κρατηθεί ζεστό.Αφαιρώ το στικ κανέλας.
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνω τη Νουτέλα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων για 45'' (σε μπολ που να μπαίνει σε φούρνο μικροκυμμάτων). 
  3. Ανακατεύω τα υλικά του μείγματος Β.
  4. Αλείφω ελαφρά τον πάτο ενός ταψιού 9x13 . Βάζω ένα φύλλο και αφήνω ότι περισσεύει να εξέχει έξω από το ταψί.Αλείφω με βούτυρο.Επαναλαμβάνω αυτή τη διαδικασία με 5 φύλλα.Αλείφω το 1/3 της Νουτέλας πάνω στο τελευταίο φύλλο.Ρίχνω το 1/3 του μείγματος Β.Επαναλαμβάνω αυτή τη διαδικασία με άλλα έξι φύλλα,νουτέλα και ξηρούς καρπούς.
  5. Μόλις ολοκληρώσω τη διαδικασία και πριν βάλω τα 2 τελευταία φύλλα γυρνάω προς τα μέσα ότι περισσεύει απ τα φύλλα και μετά βάζω άλλα δύο από πάνω.Βουτυρώνω και κόβω σε κομμάτια (15 κομμάτια) με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  6. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφί το φύλλο.Μόλις βγάλω από τον φούρνο σιροπιάζω.
Πηγή: http://www.epicureanmom.com/2012/02/nutella-baklava.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου