Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Καρυδόπιτα με γλάσσο σοκολάτας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ καρυδόπιτα που έχετε δοκιμάσει...πραγματικά είναι η καλύτερη συνταγή από όλες όσες έχω δοκιμάσει.Φτιάξτε την και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.Νομίζω ότι έχει τις τέλεις αναλογίες.

 Υλικά:
Μείγμα Α 
1/2 κούπα βούτυρο
Μείγμα Β    1 κούπα ζαχάρη
 5 αυγά
Μείγμα Γ 
1 κούπα γάλα
Μείγμα Δ 
2 κούπες καρύδια,σπασμένα στο μέγεθος που προτιμάμε εμείς
1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
1/2 κουτ.γλ. γαρύφαλλο σκόνη
Μείγμα Ε  
1 κουτ.γλ. σόδα
2 σφηνάκια κονιάκ
Μείγμα ΣΤ
3 κουτ.γλ. μπέικιν
1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
μισό λεμόνι και ένα στικ κανέλας
Εκτέλεση :
  1.  Χτυπάμε στο μίξερ το Α μέχρι να μαλακώσει.
  2. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ πάλι στο μίξερ το μείγμα Β μέχρι να αφρατέψει.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα Β στο Α και χτυπάμε με το μίξερ.
  4. Προσθέτουμε το Γ και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το Δ και ανακατεύουμε απαλά να πάνε τα καρύδια παντού.
  6. Ρίχνουμε και το Ε και πάλι ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.Δεν θέλουμε να χάσει το μείγμα τον αέρα.
  7. Τέλος προσθέτουμε και το ΣΤ και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα.
  8. Βουτυρώνουμε το ταψί μας καλά με μπόλικη μαργαρίνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ,αντιστάσεις με αέρα ή μόνο αντιστάσεις ανάλογα με το φούρνο σας.Δεν μπορώ να σας πω ακριβώς ώρα γιατί παίζει ρόλο ο φούρνος,το μέγεθος του ταψιού και το βάθος (εγώ χρησιμοποιώ μεγάλο και ρηχό ταψί,κάποιοι όμως μπορεί να θέλουν μεγαλύτερα κομμάτια οπότε χρησιμοποιούν βαθιά και πιο μικρά ταψιά).Στη μισή ώρα καλό θα ήταν να το τσεκάρετε.Θα το καταλάβετε και από πάνω όταν αρχίσει να ψήνετε.Και φυσικά μην ξεχνάτε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα. Όταν ψηθεί το σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.Και τα δύο να είναι ζεστά.
Το ΒΑΣΙΚΟ σε αυτή τη συνταγή είναι να προθερμάνεται το φούρνο από την αρχή γιατί αν μείνει και σταθεί η ζύμη στο ταψί η φρυγανιά θα τραβήξει όλα τα υγρά και θα γίνει πολύ σφιχτό όταν ψηθεί.Αν συμβεί αυτό δεν θα σιροπιαστεί σωστά και φυσικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.

Την επόμενη μέρα εγώ έκανα και ένα γλάσσο σοκολάτας (έλιωσα 2 κουβερτούρες σε μπεν μαρί και πρόσθεσα λίγο γάλα με το μάτι) και το άπλωσα πάνω στη καρυδόπιτα.Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγύ.



Τη συνταγή μου την έδωσε η μητέρα μίας φίλης μου.Ελπίζω να σας αρέσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου