Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΘΕΪΚΑ DONUTS!!!!!!!!!!!!!!






Οι πιο τέλειοι λουκουμάδες που έχετε φάει...αφράτοι,γευστικοί και ΣΠΙΤΙΚΟΙ... ετοιμάστε τους και πάρτε τους μαζί σας στη παραλία για τα παιδιά σας και για εσάς...
Εκτός από ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη θα μπορούσαμε από πάνω να βάλουμε γλάσσο σοκολάτας ή φράουλας ή οποιαδήποτε γεύση θέλουμε...

ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 της κούπας χλιαρό νερό
3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 αυγό
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα,το ελαιόλαδο και το αυγό.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,το μαλακό αλεύρι κ το αλάτι.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι στο 1ο μείγμα και ζυμώνουμε. Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι,θα σας πρότεινα να συμπληρώσετε από το μαλακό αλεύρι.
  4. Θέλουμε η ζύμη να είναι αφράτη,μαλακή και ελαστική.Την σκεπάζουμε κ την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να δράσει η μαγιά μας.
  5. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη την ζύμη και κόβουμε με στρόγγυλα κουπάτ ή με φλιτζάνι.Θα πρότεινα με φλιτζάνι του τσαγιού γιατί θέλουμε ένα μέτριο μέγεθος.Αν γίνουν πολύ μεγάλα υπάρχει περίπτωση να μην ψηθούν σωστά μέσα κ να καούν απ έξω.Στη μέση κάνω μία τρύπα με ένα καπάκι (από μικρό μπουκαλάκι νερού). Βγαίνουν δηλαδή σαν δαχτυλίδια.Τα αφήνω σε πετσέτα να ξαναφουσκώσουν για άλλη μισή ώρα. 
  6. Τηγανίζω σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα κ οι δύο πλευρές.Καλό θα ήταν μετά το 2ο να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία για να μην καούν απ έξω κ μείνουν άψητα μέσα.
  7. Αφήνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά ρίχνω ζάχαρη ή γλάσσο της προτίμησής μας.

Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου