Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Κοτόπουλο φούρνου με κρέμα γάλακτος...!!!!!!



 Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες,μανιτάρια και κρέμα γάλακτος.Ένα απλό και νόστιμο φαγητό που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε!!!

  Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια στο ταψί μας(εγώ μαγείρεψα για 2 μερίδες-εσείς μπορείτε να βάλετε ολόκληρο το κοτόπουλο τεμαχισμένο),μαζί με τις πατάτες,πράσινη πιπεριά,αλάτι,πιπέρι,μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο (αν έχετε) και λίγο νερό.Ψήνουμε σε αντιστάσεις με αέρα στους 200 βαθμούς.

Μόλις ψηθούν και πάρουν χρώμα οι πατάτες τις βάζουμε σε ένα μικρότερο ταψάκι μαζί με τα μανιτάρια και όλα τα υγρά που έχει το ταψί με το κοτόπουλο.Αλατοπιπερώνουμε.Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια(δεν θέλει πολύ ώρα).
Ταυτόχρονα ψήνουμε και το κοτόπουλο αν έχουμε 2 σχάρες ή έχουμε χρησιμοποιήσει ταψί κουζίνας.Σε αυτή τη περίπτωση το κοτόπουλο το βάζουμε χαμηλά και τις πατάτες πιο ψηλά.



Μόλις πάρουν χρώμα και τα μανιτάρια βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το ζωμό από το κοτόπουλο(αυτόν που πήραμε από το ταψί μας στην αρχή).
Αν θέλουμε μπορούμε να διαλύσουμε στην κρέμα γάλακτος λίγη μουστάρδα για ακόμα περισσότερη γεύση.Το ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πήξει η κρέμα γάλακτος.

Σερβίρουμε και περιχύνουμε το κοτόπουλο με την κρέμα που μένει στο ταψάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου