Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τάρτα μήλου...

 Είναι μηλόπιτα...αλλά όχι με τη ζύμη παντεσπάνι...Η ζύμη είναι πεντανόστιμη και θυμίζει τις τάρτες που παίρνουμε απ τα ζαχαροπλαστεία...Η γέμιση είναι μαρμελάδα μήλου..Θα σας πρότεινα να κάνετε αρκετή γιατί είναι υπέροχη και για πρωινό ,πάνω σε ψωμί...

Υλικά για τη Ζύμη:
125gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

175gr αλεύρι μαλακό ή αν θέλετε αλεσμένα αμύγδαλα/πούδρα
1/2κ.γλ. κανέλα
125gr βούτυρο ή μαργαρίνη σε κύβους και σε θερμοκρασία δωματίου
100gr ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι



Εκτέλεση για τη Ζύμη:

  1. Κοσκινίζω σε ένα μπολ τα αλεύρια και τη κανέλα.Και κάνω μια λακούβα.
  2. Τρίβω με τα χέρια το βούτυρο με την άχνη,το χυμό και το ξύσμα.Μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  3. Το προσθέτω στο αλεύρι και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να πάρω μια ζύμη,μαλακή και απαλή.
  4. Βάζω τη ζύμη ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Κρατάω το 1/3 της ζύμης και το υπόλοιπο το ανοίγω σε κύκλο.Εμένα η φόρμα είναι λίγο μεγαλύτερη και δεν μου έμεινε αρκετή για σχέδιο από πάνω.
  6. Βουτυρώνω μια φόρμα τάρτας 15x30εκ. και απλώνω τη ζύμη.Γεμίζω με τη μαρμελάδα.Προθερμαίνω στους 190βαθμούς αντιστάσεις.
  7. Ανοίγω την υπόλοιπη ζύμη σε ορθογωνιο παραλληλόγραμμο και κόβω σε λωρίδες.Φτιάχνω πλέγμα όπως στην πάστα φλώρα.
  8. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
  9. Την ξεφορμάρω αφού κρυώσει.Στο σερβίρισμα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη αν θέλω.

Υλικά για τη Μαρμελάδα:
15gr βούτυρο ή μαργαρίνη
1kg μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
100gr ζάχαρη 
κανέλα και γαρύφαλλο όσο θέλετε εσείς

Εκτέλεση Μαρμελάδας:
βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να σφήξει η μαρμελάδα μας..σε μέτρια φωτία...εγώ πρόσθεσα κ λίγο νεράκι στην αρχή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου