Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Νηστίσιμη Black Forest !!!

 Νηστίσημη Black Forest που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ' την κανονική...υπέροχο γλυκάκι για να κεράσετε τη παρέα σας κατά τη διάρκεια της νηστείας...






Ας ξεκινήσουμε τη παρασκεύη της τούρτας μας με την σαντιγύ αρχικά...
Χτυπάμε ζάχαρη άχνη (αφήνω τη ποσότητα στη δική σας κρίση και γεύση) μαζί με ένα κουτί φυτική κρέμα(η πράσινη στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ).Τη βάζουμε στο ψυγείο να είναι κρύα.

Τώρα φτιάχνουμε τη βάση της τούρτας.
(Ουσιαστικά είναι μια νηστίσιμη σοκολατόπιτα)
ΥΛΙΚΑ:
200gr καλαμποκέλαιο
Χυμός από ένα λεμόνι

Χυμός από δύο πορτοκάλια
330gr ζάχαρη
2 βανίλιες
400gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60gr κακάο
1 κουτ.σούπας σόδα μαγειρική

Σιρόπι:
250ml νερό

250gr ζάχαρη
60gr κακάο
100gr κουβερτούρα σε κομμάτια
2κου.σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:

Ανκατεύουμε σε ένα μπολ τα 4 πρώτα υλικά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα και ανακατευουμε να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνω και αλευρώνω 2 μικρά ταψάκια,ισομοιράζω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 40 λεπτά ...Αφήνω να κρυώσουν και ξεφορμάρω.
Βάζω το σιρόπι να γίνει.Στην αρχή τα 3 πρώτα υλικά για 5 λεπτά και μετά κατεβάζω απ τη φωτιά και ρίχνω τα υπόλοιπα.Ομογενοποιώ.

Τώρα ένα βήμα που εγώ το έκανα όσο ψηνόταν η βάση μας.Παίρνουμε κονσέρβα βύσσινο και το ρίχνουμε μαζί με  ζουμί του σε κατσαρολάκι.Κρατάμε λίγο απ το ζουμί και διαλύουμε μέσα 1κ.σουπας κορν φλάουρ...Όταν πάρει βράση το ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε .Θα αρχίσει να πήζει.Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγιση:
Παίρνουμε το ένα κομμάτι σοκολατόπιτας και το χρησιμοποιούμε σαν βάση για τη τούρτα μας.Σιροπιάζουμε με το σιρόπι σοκολάτας και απλώνουμε μια ποσότητα σαντιγύς.Απλώνουμε από πάνω βύσσινα.Τοποθετούμε το 2ο κομμάτι σοκολατόπιτα και σιροπιάζω ελαφρά!!!
Απλώνω από πάνω και γύρω γύρω σαντιγύ και μετά τα υπόλοιπα βύσσινα...Τρίβω κουβερτούρα και ΕΤΟΙΜΗ!!! Βάζω ψυγείο για 1 βράδυ...Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους.Δεν χάνει καθόλου σε γεύση κι ας μην έχει ούτε αυγά ούτε κρέμα γάλακτος...

Ελπίζω να σας αρέσει!!!

                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου