Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Black Forest Cake Roll ...


 
Στο εξωτερικό το λένε Black Forest Cake Roll....στην Ελλάδα το λέμε κορμό με σοκολάτα και βύσσινα!!!! Απολαυστε το...!!!!!!!!!!!!!!


Υλικά:
Για το παντεσπάνι
4 ασπράδια
100gr ζάχαρη
4 κρόκκοι
βανίλια σε σκόνη
50gr κακάο
50gr αλεύρι

Για τη γέμιση
Σαντιγύ
Μία κονσέρβα βύσσινο
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Για την επικάλυψη
300gr κουβερτούρα
125ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος,χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού


Εκτέλεση:
Μπισκότο-Παντεσπάνι
  1. Χτυπάμε σε σφιτχτή μαρέργκα τα ασπράδια και τη ζάχαρη.
  2. Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους προσθέτουμε στη μαρέγκα,χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ κ συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Σταματάω το μίξερ και κοσκινίζω βανίλια,κακάο,αλεύρι και τα προσθέτω στη μαρέγκα.Ανακατεύω με σπάτουλα απαλά,να μην φύγει ο αεράς και κάτσει το μείγμα μας.
  4. Τοποθετώ λαδόκολλα σε ταψί κουζίνας και απλώνω το μείγμα σε όλη την επιφάνεια.
  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 10 λεπτά.
Επικάλυψη
  1. Ζεσταίνω το γάλα σε κατσαρολάκι.Αποσύρω και ρίχνω μέσα την κουβερτούρα.Ομογενοποιώ.
  2. Στο μπολ που έχω τη μισοχτυπημένη σαντιγύ προσθέτω το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω να γίνουν ένα.
  3. Βάζω ψυγείο να σφήξει.

Γέμιση
  1. Σε κατσαρολάκι βάζω την κονσέρβα βύσσινο μαζί με το σιρόπι .Σε λίγο σιρόπι διαλύω το κορν φλάουρ και το ρίχνω μέσα.
  2. Τα βάζω να βράσουν και ανακατεύω συνεχώς,μέχρι να πήξουν.
  3. Αποσύρω και αφήνω να κρυώσει.
Συναρμολόγιση
  1. Απ την εσωτερική πλευρά του μπισκότου μας (ή παντεσπάνι-όπως θέλετε να το ονομάσετε) ψεκάζω με λίγο ρούμι.
  2. Απλώνω τη σαντιγύ και από πάνω τα βύσσινα.Τυλίγω σε ρολό σιγά σιγά και προσεκτικά.
  3. Απλώνω την μους σοκολάτας στον κορμό μας.Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικής.Εγώ κράτησα λίγο βύσσινο και έριξα από πάνω στο τελείωμα.
  4. Τρίβεται κ λίγη κουβερτούρα και ΕΤΟΙΜΟ .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου