Οι πιο τέλειοι λουκουμάδες που έχετε φάει...αφράτοι,γευστικοί και ΣΠΙΤΙΚΟΙ... ετοιμάστε τους και πάρτε τους μαζί σας στη παραλία για τα παιδιά σας και για εσάς...
Εκτός από ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη θα μπορούσαμε από πάνω να βάλουμε γλάσσο σοκολάτας ή φράουλας ή οποιαδήποτε γεύση θέλουμε...
ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1/2 της κούπας χλιαρό νερό3/4 της κούπας χλιαρό γάλα
1/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 αυγό
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και προσθέτουμε το γάλα,το ελαιόλαδο και το αυγό.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,το μαλακό αλεύρι κ το αλάτι.
- Ρίχνουμε το αλεύρι στο 1ο μείγμα και ζυμώνουμε. Σε αυτό το σημείο ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι,θα σας πρότεινα να συμπληρώσετε από το μαλακό αλεύρι.
- Θέλουμε η ζύμη να είναι αφράτη,μαλακή και ελαστική.Την σκεπάζουμε κ την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να δράσει η μαγιά μας.
- Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη την ζύμη και κόβουμε με στρόγγυλα κουπάτ ή με φλιτζάνι.Θα πρότεινα με φλιτζάνι του τσαγιού γιατί θέλουμε ένα μέτριο μέγεθος.Αν γίνουν πολύ μεγάλα υπάρχει περίπτωση να μην ψηθούν σωστά μέσα κ να καούν απ έξω.Στη μέση κάνω μία τρύπα με ένα καπάκι (από μικρό μπουκαλάκι νερού). Βγαίνουν δηλαδή σαν δαχτυλίδια.Τα αφήνω σε πετσέτα να ξαναφουσκώσουν για άλλη μισή ώρα.
- Τηγανίζω σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα κ οι δύο πλευρές.Καλό θα ήταν μετά το 2ο να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία για να μην καούν απ έξω κ μείνουν άψητα μέσα.
- Αφήνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά ρίχνω ζάχαρη ή γλάσσο της προτίμησής μας.
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου