Ένα υπέροχο και διαφορετικό cake σοκολάτας!!!
Ιδανικό για τα παιδιά,για πρωινό και για να συνοδεύεται τον καφέ σας...!!!
Υλικά:
Μείγμα Α
250gr βούτυρο
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
6 κ.σ. κοφτές κακάο
1 κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
6 κ.σ. κοφτές κακάο
Μείγμα Β
1 κ.γ. κανέλα
3 βανίλιες
2 σφηνάκια γαλλικό καφέ (προαιρετικά)
1 κ.γ. κανέλα
3 βανίλιες
2 σφηνάκια γαλλικό καφέ (προαιρετικά)
Μείγμα Γ
4 αυγά
Μείγμα Δ
αλάτι
1/2 κ.γ. baking powder
250gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι
1/2 κ.γ. baking powder
250gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Τριμμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
- Το μείγμα Α το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και στη φωτιά.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα Β,ανακατεύουμε και αποσύρουμε.Το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
- Παίρνουμε 2 κούπες και τις γεμίζουμε με το σιρόπι μας.Τη μία τη βάζουμε στην κατάψυξη και την άλλη στο ψυγείο.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.Στη συνέχεια προσθέτουμε τους χτυπημένους ελαφρά κρόκκους και ανακατεύουμε απαλά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα Δ.
- Προσθέτουμε στο σιρόπι μας(αυτό που έμεινε στη κατσαρόλα) εναλλάξ το μείγμα Δ και το μείγμα Γ ανακατεύοντας απαλά.Μόλις ενωθούν και γίνει ένα μείγμα το βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς(στις αντιστάσεις ή στον αέρα ανάλογα με τον φούρνο σας).Θέλει περίπου 45 λεπτά...Μπορεί και λιγότερο αν ο φούρνος σας είναι δυνατός.Να ελέγχεται το κέικ με την οδοντογλυφίδα.Αν είναι καθαρή όταν την βγάζετε είναι έτοιμο.
- Σπάμε τα φουντούκια στο γουδί (ή στο μούλτι)
- Μόλις βγάλουμε το κέικ το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που βάλαμε στο ψυγείο.
- Πριν το σερβίρουμε περιχύνουμε με το σιρόπι που βάλαμε στη κατάψυξη και τα φουντούκια.
Τη συνταγή την βρήκα στο blog της φίλης μου Αλεξάνδρας και άλλαξα λίγο την εκτέλεση.Την αυθεντική μπορείτε να την βρείτε στο παρακάτω link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου