Στο εξωτερικό το λένε Black Forest Cake Roll....στην Ελλάδα το λέμε κορμό με σοκολάτα και βύσσινα!!!! Απολαυστε το...!!!!!!!!!!!!!!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
4 ασπράδια
100gr ζάχαρη
4 κρόκκοι
βανίλια σε σκόνη
50gr κακάο
50gr αλεύρι
Για τη γέμιση
Σαντιγύ
Μία κονσέρβα βύσσινο
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Για την επικάλυψη
300gr κουβερτούρα
125ml γάλα
250ml κρέμα γάλακτος,χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
Εκτέλεση:
Μπισκότο-Παντεσπάνι
- Χτυπάμε σε σφιτχτή μαρέργκα τα ασπράδια και τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους προσθέτουμε στη μαρέγκα,χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ κ συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σταματάω το μίξερ και κοσκινίζω βανίλια,κακάο,αλεύρι και τα προσθέτω στη μαρέγκα.Ανακατεύω με σπάτουλα απαλά,να μην φύγει ο αεράς και κάτσει το μείγμα μας.
- Τοποθετώ λαδόκολλα σε ταψί κουζίνας και απλώνω το μείγμα σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 10 λεπτά.
- Ζεσταίνω το γάλα σε κατσαρολάκι.Αποσύρω και ρίχνω μέσα την κουβερτούρα.Ομογενοποιώ.
- Στο μπολ που έχω τη μισοχτυπημένη σαντιγύ προσθέτω το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύω να γίνουν ένα.
- Βάζω ψυγείο να σφήξει.
Γέμιση
- Σε κατσαρολάκι βάζω την κονσέρβα βύσσινο μαζί με το σιρόπι .Σε λίγο σιρόπι διαλύω το κορν φλάουρ και το ρίχνω μέσα.
- Τα βάζω να βράσουν και ανακατεύω συνεχώς,μέχρι να πήξουν.
- Αποσύρω και αφήνω να κρυώσει.
- Απ την εσωτερική πλευρά του μπισκότου μας (ή παντεσπάνι-όπως θέλετε να το ονομάσετε) ψεκάζω με λίγο ρούμι.
- Απλώνω τη σαντιγύ και από πάνω τα βύσσινα.Τυλίγω σε ρολό σιγά σιγά και προσεκτικά.
- Απλώνω την μους σοκολάτας στον κορμό μας.Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικής.Εγώ κράτησα λίγο βύσσινο και έριξα από πάνω στο τελείωμα.
- Τρίβεται κ λίγη κουβερτούρα και ΕΤΟΙΜΟ .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου